Hyödylliset linkit

Kela asumistuki

Jotta pienituloisilla olisi mahdollisuus asua kohtuullisen hyvätasoisissa asunnoissa, he voivat hakea osaan asumismenoista valtion rahoittamaa asumistukea Kelasta.

Avaa verkkosivu

Sosiaali- ja terveystoimi

Sosiaali- ja terveystoimi toimii kaupunkilaisten sosiaalisen turvallisuuden sekä fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin hyväksi ja sen tehtäväalueita ovat hallintopalvelut, sosiaalityö, perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito, vanhusten palvelut ja erityispalvelut. 

Avaa verkkosivu

Palvelukeskukset

Tampereen kaupungin palvelukeskukset tarjoavat kotona asuville ikäihmisille päivittäisiä palveluja: ateriamahdollisuuden lisäksi voi saada hygienia-, fysioterapia-, jalkojenhoito- ja parturi-kampaamopalveluja. Palvelukeskuksessa voi osallistua monipuoliseen harrastus- ja virkistystoimintaan ja tavata muita ikäihmisiä. 

Avaa verkkosivu

Kotitori

Kotitori auttaa tamperelaisia ikäihmisiä ja heidän läheisiään arjen pienissä ja suuremmissakin askareissa tarjoamalla monipuolisia palveluita, jotka tukevat kotona selviytymistä.
Kotitorin kautta saat tietoa erilaisista palveluvaihtoehdoista kotisairaanhoitoon ja erilaisiin tukipalveluihin (turvapalvelut, siivous, kauppa ja ateria) liittyen. Kotitori auttaa myös esim. kotitalousvähennysten ja erilaisten korvausten mahdollisuuksista ja niiden hakemisessa. 

Avaa verkkosivu

Asuntotori

Asuntotori Puutarhakatu 8 on kaupungin ja yleishyödyllisten asunnontuottajien asuntoinformaation palvelupiste. Torilta löytyvät omat palvelupisteet VTS-kodeilta, Tampereen Vuokra-Asunnot Oy:ltä ja Tampereen Kotilinnasäätiöltä. Lisäksi siellä on kymmenen muun yhteisön edustus.

Avaa verkkosivu

Omalääkärihaku

Avaa verkkosivu

Kotihoidon haku

Avaa verkkosivu

Lassila & Tikanoja Oyj

Avaa verkkosivu

Kotikatu

Avaa verkkosivu

Kartanon Kiinteistöpalvelut Oy

Avaa verkkosivu

Winclean Oy

Winclean Oy vastaa seuraavien kiinteistöjen yleisten tilojen siivouksesta: Rahola, Nekala, Sulkavuori, Pispa, Petsamo, Punakylä, Vellamonkodit, Väinölä, Tammelankodit.
Asukkaat voivat tilata heiltä myös kotisiivouksia. Lisätietoja antaa palveluesimies Milla Kouri puh. 050 309 0009. milla kouri@winclean.fi

Avaa verkkosivu

Uusi Era Palvelut Oy

Uusi Era Palvelut Oy vastaa seuraavien kiinteistöjen yleisten tilojen siivouksesta: Uusikylä, Muotiala, Huikas 1, Huikas 2, Kirjavainen, Louttu, Takahuhti, Pappilanpuisto.
Asukkaat voivat tilata heiltä myös kotisiivousta. Lisätietoja antaa siivous työnjohtaja Pia Tuominen puh. 045 1266 938. asiakaspalvelu@uusierapalvelut.fi

Avaa verkkosivu

Pali

PALI eli palveluliikenne on tarkoitettu ikäihmisille, huonosti liikkumaan pääseville ja liikuntaesteisille henkilöille. Palveluliikenteessä asiakasta avustetaan tarvittaessa esimerkiksi kantamusten kanssa. Kyyti järjestyy nousemalla kyytiin aikataulupisteeltä tai soittamalla suoraan palvelubussiin.

Avaa verkkosivu